Anae Menstruatiesponsjes - 6/7cm - 3 stuks

Deze menstruatiesponsjes zijn een herbruikbaar alternatief voor tampons. Een menstruatiespons maakt, net als de tampon, dat je tijdens je menstruatie gewoon kan blijven doen waar je zin in hebt. 

Lees meerShow less
€ 14,99 (incl. btw)
Referentie:
Anae Menstruatiesponsjes - 6/7cm - 3 stuks
Favoriet
Voeg toe aan verlanglijst
Add to compare0
Omschrijving

Deze menstruatiesponsjes zijn een herbruikbaar alternatief voor tampons. Een menstruatiespons maakt, net als de tampon, dat je tijdens je menstruatie gewoon kan blijven doen waar je zin in hebt. Een bezoek aan de sauna of sportschool is dan ook geen probleem, en een avond lekker dansen kan zonder ook zonder zorgen.

Er zijn vandaag de dag veel verschillende hygiëne producten voor de menstruatieperiode van vrouwen. Daarom zetten we de voordelen van de menstruatiespons voor je op een rijtje:

De menstruatiesponsjes zijn ergonomisch en vormen zich naar jouw lichaam waardoor je niet zal doorlekken.

Ze zijn herbruikbaar. Je spoelt ze makkelijk uit en ze mogen ook in de wasmachine. Met drie stuks in de verpakking kan je voldoende afwisselen.

Omdat er geen touwtje aan zit is het volledig onzichtbaar, zelfs als je een dag gaat zwemmen en in een bikini rond loopt. 

 

Inbrengen:

Was voor het inbrengen uw handen en spoel ze zorgvuldig af. Zorg dat er geen zeepresten achterblijven. Haal het sponsje uit de verpakking. Is het sponsje droog, dan kunt u er wat water of neutraal glijmiddel (op waterbasis) op doen. Hierdoor is het sponsje wat makkelijker in te brengen. Knijp het sponsje dan wel even uit, anders is het sponsje al ‘vol’.

Neem het sponsje tussen duim en wijsvinger en druk ’m samen. Heeft het sponsje een holle en een bolle kant, houd dan de holle kant naar boven. Deze kant komt tegen de baarmoedermond aan.

Houd met de vrije hand uw schaamlippen open en breng het sponsje in. Duw het sponsje met uw wijsvinger tot achter in de schede en laat het sponsje goed aansluiten op de baarmoedermond.

Het inbrengen gaat het makkelijkst wanneer u gaat staan en één been hoger plaatst. Op een stoel bijvoorbeeld.

Hoe vaak u het sponsje moet vervangen, is afhankelijk van uw menstruatie. Laat een spons nooit langer dan vier uur zitten (dit kan infecties veroorzaken!) en wissel bij voorkeur na ieder sexueel contact.

Verwijderen:

Was voor het verwijderen weer zorgvuldig uw handen.

Neem een ontspannen houding aan, hurken is vaak het makkelijkst.

Met uw duim en wijsvinger kunt u nu het sponsje vastpakken en uit de schede trekken. Als dit niet lukt, kunt u licht persen om de spons naar buiten te drukken. Als het niet lukt om het sponsje te verwijderen, raad- pleeg dan een arts.

Controleer altijd of het vorige (of het laatste) sponsje verwijderd is, ook voordat u gaat slapen. Gooi een gebruikt sponsje overigens niet in het toilet, dit kan tot verstoppingen leiden.

 

Een sponsje beschermt niet tegen zwangerschap en SOA. Daarom is het belangrijk om met een sponsje ook altijd een voorbehoedsmiddel te gebruiken.

Voor vragen over het gebruik van sponsjes en veilig vrijen. Verwijzen wij naar:

De soa infolijn: 0900-9109106

De plaatselijke GGD

De sponsjes komen uit Griekenland en zijn vervolgens geproduceerd in Frankrijk.

Lees meerShow less
Product details
Anae Menstruatiesponsjes - 6/7cm - 3 stuks
Beoordelingen
Geen reacties
Merk:
You may also like

Menu

Delen

QR-code

Instellingen

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden